Multidisciplinaire praktijk voor kinderen van 0 tot 16 jaar
met ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen
De Puzzel kinder- en jeugdpraktijk

Ons team

Ellen Damiaans

Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeut en praktijkhouder

Ellen Damiaans - kinderkinesist

Ellen studeerde in 2007 af als licentiaat kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de KULeuven. De keuze om met kinderen te werken was snel gemaakt. Ellen gaf reeds vanaf 14 jaar zwemles aan kleine kinderen. Door in de familie in contact te komen met een kindje met een ongeneeslijke ziekte, die ook kiné kreeg, werd ze nog extra gestimuleerd om kinderen te kunnen helpen.

In augustus 2012 heeft Ellen haar droom gerealiseerd: het oprichten van een eigen kinderpraktijk. Wat begon als een éénmanspraktijk, is nu uitgegroeid tot een bloeiende multidisciplinaire praktijk.

Elke dag opnieuw staat ze vol enthousiasme klaar om de kinderen sterker te maken in hun ontwikkeling.

Ellen is getrouwd en heeft 2 kinderen, Lars en Tuur. In haar vrije tijd loopt ze graag en doet ze badminton en tennis.

Sinds 2020 heeft Ellen haar eigen opleidingscentrum opgericht, Kinderbreinexterne link. Iedereen die met kinderen werkt, kan hier terecht voor het volgen van een cursus.


Ilona Nijssen

Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeut

Ilona Nijssen - kinderkinesist

Ilona heeft in 2017 haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie behaald aan de UHasselt i.s.m. KULeuven. Door haar interesse in sport en bewegen koos ze voor de richting kinesitherapie, dit gecombineerd met haar passie voor werken met kinderen en jongeren zorgde ervoor dat de afstudeerrichting pediatrie voor haar de beste keuze was. Ze wil elk kind op de gepaste manier bijstaan en dit door frequente bijscholingen en een lange lijst aan cursussen en opleidingen die ze nog wil volgen.


Lindsay Jacobs

Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute

Lindsay Jacobs - kinderkinesist

Lindsay behaalde in 2019 haar masterdiploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie kinderen aan de UHasselt, in samenwerking met KULeuven. Ze is een bezige bij, met talloze hobby’s die met sport en/of kinderen te maken hebben. Zo is ze initiator paardrijden en tennis, was ze vanaf haar 16de jeugdmonitor bij Grabbelpas en was ze als jobstudent actief als kinderanimator in Plopsaland. Het spreekt bijna voor zich dat de gecombineerde passie voor sport en kinderen haar deze richting hebben uitgewezen.

Kinderen verdienen volgens haar een begeleiding op maat, met therapie die gericht is op samen plezier beleven en samen stap voor stap doelen bereiken. Ze is zelf zeer leergierig en gemotiveerd, waardoor ze in de toekomst nog veel bijscholingen en cursussen wil volgen om alle kinderen nog beter te kunnen helpen.


Sofie Verdickt

Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute

Sofie Verdickt - kinderkinesist

In 2021 behaalde Sofie haar masterdiploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie Pediatrie aan de Uhasselt i.s.m. de KULeuven. Sofie heeft een hart voor kinderen. Ze is gedurende 4 jaar leiding geweest en engageert zich momenteel nog steeds voor de plaatselijke jeugdbeweging. Ze is leergierig en enthousiast en helemaal klaar om erin te vliegen. Haar visie is therapie op maat van het kind in combinatie met veel plezier en fun. Verder staat er nog een heel lijstje klaar van opleidingen en cursussen die ze wil volgen in de toekomst met als doel de kinderen nog beter te kunnen begeleiden en helpen.


Margot Vastmans

Kinderkinesiste

Margot Vastmans - kinderkinesist

In 2022 behaalde Margot haar diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de UHasselt, i.s.m. de KULeuven. Haar hart heeft altijd al bij kinderen gelegen, zo is ze voor een lange tijd kinderoppas geweest. Tijdens haar opleiding is de interesse in psychomotoriek sterk gegroeid. Haar uitdaging is om kinderen op een plezierige manier te begeleiden in hun ontwikkeling en hen bij te sturen in bepaalde moeilijkheden. Ze is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan en zal hiervoor in de toekomst nog veel bijscholingen, cursussen en opleidingen volgen.


Katrien Natoli

Kinderpsycholoog, Interactioneel therapeut

Katrien Natoli - kinderpsychologe

In 2014 studeerde Katrien af aan de VUB als Master in de klinische psychologie (optie kinderen). Onmiddellijk na haar studie is ze aan de slag gegaan als zorgcoördinator binnen het basisonderwijs, waar ze zich specialiseert in kinderen met leer-, gedrags- en emotionele problemen. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd rond het werken met kinderen met AD(H)D. Zeer frequent volgt ze nascholingen omtrent verschillende problematieken die bij kinderen voorkomen (echtscheiding, opvoeding, sociale vaardigheden, depressie,..).

In 2016 is Katrien gestart aan een psychotherapie-opleiding aan de Educatieve academie. Ze volgt daar de 4-jarige opleiding interactionele psychotherapie.In 2020 zal ze daar haar studie afronden.

In 2016 behaalde ze tevens een bachelor als leerkracht lager onderwijs. Hierdoor kan Katrien ook meerwaarde zijn bij leerproblemen op school en kan ze kinderen helpen omtrent ‘leren leren’.


Danielle Lambrechts

Kinderpsychologe

Danielle Lambrechts - kinderpsychologe

Danielle studeerde in 2000 af als klinisch psychologe (optie kind, jeugd en gezin) aan de KULeuven.

Op haar stage in Lima (Peru) raakte zijn meer en meer geboeid door de krachten en veerkracht van elke kind en zijn gezin.

Sinds december 2000 werkt zij als psychologe in het Buitengewoon Onderwijs, waar zij supporter mag zijn van de groei en ontwikkeling van kinderen met leer-, gedrags- en emotionele problemen.

Begin 2019 startte zijn een 4-jarige opleiding tot Oplossingsgericht Cognitief Systemisch Psychotherapeut. Zij rondt dit jaar (juni '21) haar 2de jaar af als Oplossingsgerichts Cognitief Systemisch Counselor.