Multidisciplinaire praktijk voor kinderen van 0 tot 16 jaar
met ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen
De Puzzel kinder- en jeugdpraktijk

Ons team

Ellen Damiaans

Ellen Damiaans - kinderkinesist

Ellen studeerde in 2007 af als licentiaat kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de KULeuven. De keuze om met kinderen te werken was snel gemaakt. Ellen gaf reeds vanaf 14 jaar zwemles aan kleine kinderen. Door in de familie in contact te komen met een kindje met een ongeneeslijke ziekte, die ook kiné kreeg, werd ze nog extra gestimuleerd om kinderen te kunnen helpen.

In augustus 2012 heeft Ellen haar droom gerealiseerd: het oprichten van een eigen kinderpraktijk. Wat begon als een éénmanspraktijk, is nu uitgegroeid tot een bloeiende multidisciplinaire praktijk.

Elke dag opnieuw staat ze vol enthousiasme klaar om de kinderen sterker te maken in hun ontwikkeling.

Ellen is getrouwd en heeft 2 kinderen, Lars en Tuur. In haar vrije tijd volgt ze Zumba en doet ze ook graag fitness.


Elien Grosemans

Elien Grosemans - kinderkinesist

Elien studeerde in 2012 af in de muskuloskeletale kinesitherapie in Leuven. Ze behaalde eerst het diploma sport-kinesitherapie voor volwassenen.

Maar als leidster bij de jeugdbeweging vond ze het supertof om met kinderen te werken. Daarom besloot ze zich ook te specialiseren in kinderen. Ze is graag creatief bezig met kinderen en probeert hen op een speelse manier te helpen groeien in hun ontwikkeling.

Ze is een bezige bij en houdt zich zelf fit door te volleyballen en te fietsen. Deze energie probeert ze ook over te brengen op de kinderen zodat ze enthousiast en goed oefenen.

Ze wilt graag nog vele specialisaties volgen om de kinderen zo nog beter te kunnen helpen.


Nikki Schotman

Nikki Schotman - kinderkinesist

Nikki heeft in 2014 haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie behaald aan de KULeuven. Alvorens haar beslissing om kinesitherapie te gaan studeren, stond het voor haar al vast dat ze met kinderen wilde werken.

De uitdaging om het kind zoveel mogelijk te stimuleren, te ondersteunen en vertrouwen doen krijgen in hun kunnen, ook in die dingen die moeilijker gaan, vormt voor haar de grootste drijfveer. Dit probeert ze op een creatieve en speelse manier te bereiken.

In haar vrije tijd is Nikki graag actief bezig, op de fitness, in het zwembad of tussen de dieren.


Stephanie Goossens

Stephanie Goossens - kinderkinesist

Stephanie wist vanaf haar tienerjaren dat ze graag met kinderen zou willen werken. Ze voegde op haar 15de de daad bij het woord en volgende een cursus voor animator in het jeugdnetwerk. Datzelfde jaar behaalde ze dit attest en ging aan de slag bij de plaatselijke jeugdwerking. Dit heeft haar nog meer geprikkeld waardoor ze niet enkel een glimlach wilde toveren op het gezicht van de kinderen, maar hun ook effectief wil helpen. In 2015 studeerde ze af in de richting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie kinderen in Leuven. Ze heeft nog geen moment spijt gehad van haar keuze want haar grootste passie is haar job geworden. Haar motto: we moeten niet van ieder kind een ster maken, we kunnen wel ieder kind laten schitteren.


Ilka Nolens

Ilka Nolens - optometriste

Ilka studeerde “Optiek-Optometrie” aan de Europese Hogeschool te Brussel. Tijdens haar laatste jaar kreeg ze de mogelijkheid om 6 weken stage te volgen in Amerika waar optometrie al meer dan 50 jaar een vast gegeven is. Door deze boeiende stage werd haar gedrevenheid om zich verder te verdiepen in dit vak enorm geprikkeld. Daarom is ze verder gaan studeren in Boston, waar ze in 2006 de titel “Doctor of Optometry” behaalde. Al bij de aanvang van de opleiding wist ze dat ze actief wilde bezig zijn in de functionele optometrie. In 2007 kreeg ze de kans om de zaak van haar vader verder te zetten. Aanvullend op haar praktijk is ze gastdocente aan de Campus Odissee Brussel bij de graduaat “Optiek en Optometrie”. Omdat ze ervan overtuigd is dat de beste resultaten behaald worden door samenwerkingen aan te gaan, werkt ze sinds februari 2015 in Kinder -en Jeugdpraktijk De Puzzel.


Katrien Natoli

Katrien Natoli - kinderpsychologe

In 2014 studeerde Katrien af aan de VUB als Master in de klinische psychologie (optie kinderen). Onmiddellijk na haar studie is ze aan de slag gegaan als zorgcoördinator binnen het basisonderwijs, waar ze zich specialiseert in kinderen met leer-, gedrags- en emotionele problemen. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd rond het werken met kinderen met AD(H)D. Zeer frequent volgt ze nascholingen omtrent verschillende problematieken die bij kinderen voorkomen (echtscheiding, opvoeding, sociale vaardigheden, depressie,..).

In 2014 is ze ook aan opleiding leerkracht lager onderwijs begonnen. Hierdoor kan Katrien ook meerwaarde zijn bij leerproblemen op school en kan ze kinderen helpen omtrent ‘leren leren’.

In haar vrije tijd geeft Katrien judotraining.


Ilona Nijssen

Ilona Nijssen - kinderkinesist

Ilona heeft in 2017 haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie behaald aan de UHasselt i.s.m. KULeuven. Door haar interesse in sport en bewegen koos ze voor de richting kinesitherapie, dit gecombineerd met haar passie voor werken met kinderen en jongeren zorgde ervoor dat de afstudeerrichting pediatrie voor haar de beste keuze was. Ze wil elk kind op de gepaste manier bijstaan en dit door frequente bijscholingen en een lange lijst aan cursussen en opleidingen die ze nog wil volgen.



Specialisaties

In onze praktijk schoolt elke therapeut zich op regelmatige basis bij. Onderstaande specialisaties binnen het domein van de kinderkinesitherapie en psychomotoriek zijn aanwezig in de praktijk: