Multidisciplinaire praktijk voor kinderen van 0 tot 16 jaar
met ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen
De Puzzel kinder- en jeugdpraktijk

Ons team

Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeut, Schroth therapeut en praktijkhouder

Ellen Damiaans

Ellen Damiaans - kinderkinesist

Ellen studeerde in 2007 af als licentiaat kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de KULeuven. De keuze om met kinderen te werken was snel gemaakt. Ellen gaf reeds vanaf 14 jaar zwemles aan kleine kinderen. Door in de familie in contact te komen met een kindje met een ongeneeslijke ziekte, die ook kiné kreeg, werd ze nog extra gestimuleerd om kinderen te kunnen helpen.

In augustus 2012 heeft Ellen haar droom gerealiseerd: het oprichten van een eigen kinderpraktijk. Wat begon als een éénmanspraktijk, is nu uitgegroeid tot een bloeiende multidisciplinaire praktijk.

Elke dag opnieuw staat ze vol enthousiasme klaar om de kinderen sterker te maken in hun ontwikkeling.

Ellen is getrouwd en heeft 2 kinderen, Lars en Tuur. In haar vrije tijd volgt ze Zumba en doet ze ook graag fitness.

Sinds oktober 2018 is Ellen docent bij het Breincentrumexterne link


Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeut, manueel therapeut bij kinderen

Elien Grosemans

Elien Grosemans - kinderkinesist

Elien studeerde in 2012 af in de muskuloskeletale kinesitherapie in Leuven. Ze behaalde eerst het diploma sport-kinesitherapie voor volwassenen.

Maar als leidster bij de jeugdbeweging vond ze het supertof om met kinderen te werken. Daarom besloot ze zich ook te specialiseren in kinderen. Ze is graag creatief bezig met kinderen en probeert hen op een speelse manier te helpen groeien in hun ontwikkeling.

Ze is een bezige bij en houdt zich zelf fit door te volleyballen en te fietsen. Deze energie probeert ze ook over te brengen op de kinderen zodat ze enthousiast en goed oefenen.

Ze wilt graag nog vele specialisaties volgen om de kinderen zo nog beter te kunnen helpen.


Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeut

Stephanie Goossens

Stephanie Goossens - kinderkinesist

Stephanie heeft altijd graag met kinderen geweekt. Op haar 15de behaalde ze het attest van animator in het jeugdnetwerk en ging, gedurende 7 jaar, aan de slag bij de plaatselijke jeugdwerking. In 2015 studeerde ze af in de richting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie kinderen in Leuven. Ondertussen werkt ze al 3 jaar met heel veel plezier in deze praktijk en schoolt ze zich regelmatig bij. In haar vrije tijd pikt ze graag eens een concert mee. Muziek is dan ook een grote passie. Tenslotte zijn alle kinderen voor haar als diamanten: je moet ze nog vormen maar ze schitteren altijd op hun eigen, unieke manier.


Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeut

Ilona Nijssen

Ilona Nijssen - kinderkinesist

Ilona heeft in 2017 haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie behaald aan de UHasselt i.s.m. KULeuven. Door haar interesse in sport en bewegen koos ze voor de richting kinesitherapie, dit gecombineerd met haar passie voor werken met kinderen en jongeren zorgde ervoor dat de afstudeerrichting pediatrie voor haar de beste keuze was. Ze wil elk kind op de gepaste manier bijstaan en dit door frequente bijscholingen en een lange lijst aan cursussen en opleidingen die ze nog wil volgen.


Functioneel optometrist

Ilka Nolens

Ilka Nolens - functioneel optometrist

Ilka studeerde “Optiek-Optometrie” aan de Europese Hogeschool te Brussel. Tijdens haar laatste jaar kreeg ze de mogelijkheid om 6 weken stage te volgen in Amerika waar optometrie al meer dan 50 jaar een vast gegeven is. Door deze boeiende stage werd haar gedrevenheid om zich verder te verdiepen in dit vak enorm geprikkeld. Daarom is ze verder gaan studeren in Boston, waar ze in 2006 de titel “Doctor of Optometry” behaalde. Al bij de aanvang van de opleiding wist ze dat ze actief wilde bezig zijn in de functionele optometrie. In 2007 kreeg ze de kans om de zaak van haar vader verder te zetten. Omdat ze ervan overtuigd is dat de beste resultaten behaald worden door samenwerkingen aan te gaan, werkt ze sinds februari 2015 in Kinder -en Jeugdpraktijk De Puzzel.


Kinderpsycholoog, Interactioneel therapeut i.o.

Katrien Natoli

Katrien Natoli - kinderpsychologe

In 2014 studeerde Katrien af aan de VUB als Master in de klinische psychologie (optie kinderen). Onmiddellijk na haar studie is ze aan de slag gegaan als zorgcoördinator binnen het basisonderwijs, waar ze zich specialiseert in kinderen met leer-, gedrags- en emotionele problemen. Daarnaast heeft ze een opleiding gevolgd rond het werken met kinderen met AD(H)D. Zeer frequent volgt ze nascholingen omtrent verschillende problematieken die bij kinderen voorkomen (echtscheiding, opvoeding, sociale vaardigheden, depressie,..).

In 2016 is Katrien gestart aan een psychotherapie-opleiding aan de Educatieve academie. Ze volgt daar de 4-jarige opleiding interactionele psychotherapie.In 2020 zal ze daar haar studie afronden.

In 2016 behaalde ze tevens een bachelor als leerkracht lager onderwijs. Hierdoor kan Katrien ook meerwaarde zijn bij leerproblemen op school en kan ze kinderen helpen omtrent ‘leren leren’.


Kinderyogadocent

Katrien Janssen

Katrien Janssen - kinderyogadocent

Na het afstuderen als leerkracht kleuter, buitengewoon en lager onderwijs, werkte Katrien meer dan 12 jaren met passie in het onderwijs. In de onderwijspraktijk in onze huidige maatschappij ervoer ze bij kinderen, ouders, collega’s en persoonlijk, een aantal noden:

De nood om tijdens het hard werken en volhouden ook de kans te krijgen om stil te vallen, tot rust te komen. Daarnaast wilt ze ruimte voor meer aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Een verlangen om bewust vanuit het hart te leven. Katrien volgde haar intuïtie en besloot verder bij te scholen tot kinderyogadocent en kindercoach. In 2017 werd haar praktijk “Kusjesvandezon” geboren. “Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid, delen en verbinding om tot groei te komen.Vandaar werk ik graag samen met De Puzzel!”Specialisaties

In onze praktijk schoolt elke therapeut zich op regelmatige basis bij. Onderstaande specialisaties binnen het domein van de kinderkinesitherapie en psychomotoriek zijn aanwezig in de praktijk: