Ons Team

Ellen Damiaans

Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute, praktijkhouder

  Ilona Nijssen

  Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute

  Lindsay Jacobs

  Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute

   Sofie Verdickt

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute

   Margot Vastmans

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute

   Céline Visterin

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute

   Katrien Natoli

   Kinderpsychologe, Interactioneel therapeut

   Danielle Lambrechts

   Kinderpsychologe

   Cindy Paulissen

   Perinatale Coach

   Ellen Damiaans

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute en praktijkhouder


   Ellen studeerde in 2007 af als licentiaat kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de KULeuven. De keuze om met kinderen te werken was snel gemaakt. Ellen gaf reeds vanaf 14 jaar zwemles aan kleine kinderen. Door in de familie in contact te komen met een kindje met een ongeneeslijke ziekte, die ook kiné kreeg, werd ze nog extra gestimuleerd om kinderen te kunnen helpen.


   In augustus 2012 heeft Ellen haar droom gerealiseerd: het oprichten van een eigen kinderpraktijk. Wat begon als een éénmanspraktijk, is nu uitgegroeid tot een bloeiende multidisciplinaire praktijk.


   Elke dag opnieuw staat ze vol enthousiasme klaar om de kinderen sterker te maken in hun ontwikkeling.


   Ellen is getrouwd en heeft 2 kinderen, Lars en Tuur. In haar vrije tijd loopt ze graag en doet ze badminton en tennis.


   Sinds 2020 heeft Ellen haar eigen opleidingscentrum opgericht, Kinderbrein.
   Iedereen die met kinderen werkt, kan hier terecht voor het volgen van een cursus.

   Ilona Nijssen

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute


   Ilona heeft in 2017 haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie behaald aan de UHasselt i.s.m. KULeuven. Door haar interesse in sport en bewegen koos ze voor de richting kinesitherapie, dit gecombineerd met haar passie voor werken met kinderen en jongeren zorgde ervoor dat de afstudeerrichting pediatrie voor haar de beste keuze was. Ze wil elk kind op de gepaste manier bijstaan en dit door frequente bijscholingen en een lange lijst aan cursussen en opleidingen die ze nog wil volgen.

   Lindsay Jacobs

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute


   Lindsay behaalde in 2019 haar masterdiploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie kinderen aan de UHasselt, in samenwerking met KULeuven. Ze is een bezige bij, met talloze hobby’s die met sport en/of kinderen te maken hebben. Zo is ze initiator paardrijden en tennis, maar gaat ze ook vaak mee als kinderanimatrice op (ski)vakanties. Het spreekt bijna voor zich dat de gecombineerde passie voor sport en kinderen haar deze richting hebben uitgewezen.

   Kinderen verdienen volgens haar een begeleiding op maat, met therapie die gericht is op samen plezier beleven en samen stap voor stap doelen bereiken. Ook vindt ze het belangrijk om het netwerk rond het kind mee te betrekken. Ze is zelf zeer leergierig en gemotiveerd, waardoor ze in de toekomst nog veel bijscholingen en cursussen wil volgen om alle kinderen nog beter te kunnen helpen.

   Sofie Verdickt

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute


   In 2021 behaalde Sofie haar masterdiploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie Pediatrie aan de Uhasselt i.s.m. de KULeuven. Sofie heeft een hart voor kinderen. Ze is gedurende 4 jaar leiding geweest bij de jeugdbeweging en engageert zich momenteel nog steeds als kookouder tijdens de zomermaanden. Sofie is zorgzaam en enthousiast en zet deze eigenschappen graag in tijdens de therapieën. Haar visie is therapie op maat van het kind in combinatie met veel plezier en fun.

   Leergierigheid is één van haar kenmerken. Zo volgde ze in 2022 de jaarcursus psychomotorisch onderzoek en remediërend leren. Verder volgde ze de opleiding tot Jamara coach, de basiscursus Sherborne en de cursus voorkeurshouding en torticollis bij baby’s. Verder staat er nog een heel lijstje klaar van opleidingen en cursussen die ze wil volgen in de toekomst met als doel de kinderen nog beter te kunnen begeleiden en helpen.

   Margot Vastmans

   Kinderkinesiste, psychomotorisch therapeute


   In 2022 behaalde Margot haar diploma revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie aan de UHasselt, i.s.m. de KULeuven. Haar hart heeft altijd al bij kinderen gelegen, zo is ze voor een lange tijd kinderoppas geweest. Tijdens haar opleiding is de interesse in psychomotoriek sterk gegroeid. Haar uitdaging is om kinderen op een plezierige manier te begeleiden in hun ontwikkeling en hen bij te sturen in bepaalde moeilijkheden. Ze is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan en zal hiervoor in de toekomst nog veel bijscholingen, cursussen en opleidingen volgen.

   Céline Visterin

   Kinderkinesist, psychomotorisch therapeute


   Céline behaalde in 2023 haar diploma Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting pediatrie aan de Universiteit Hasselt. Tijdens haar vrije tijd is Céline altijd terug te vinden op een volleybalveld, waar ze vroeger ook training heeft gegeven aan beginnende volleyballers. Tijdens haar studies werd al snel duidelijk dat ze een passie heeft voor het werken met kinderen.

   Haar doel is om alle aspecten van het kind in kaart te brengen en deze tijdens de therapie op een creatieve en enthousiaste manier te benaderen. Ze wil kinderen laten groeien in hun persoonlijke ontwikkeling in samenwerking met de omgeving van het kind.

   Door haar grote interesse in de gehele ontwikkeling van het kind volgt ze momenteel al enkele opleidingen, hiernaast staan er in de toekomst nog allerlei opleidingen op de planning.

   Katrien Natoli

   Kinderpsychologe, Interactioneel therapeut


   Katrien Natoli studeerde in 2014 af aan de VUB als Master in de klinische psychologie (optie kinderen). Onmiddellijk na haar studie is ze aan de slag gegaan als zorgcoördinator binnen het basisonderwijs, waar ze zich specialiseert in kinderen met leer-, gedrags- en emotionele problemen. Zeer frequent volgt ze nascholingen om zich verder te specialiseren in het begeleiden van kinderen en hun gezin. Ze gelooft in de krachten die er zijn bij het kind of binnen hun gezin en zal deze meenemen en zichtbaar maken in de begeleiding.


   In 2016 behaalde ze een bachelor als leerkracht lager onderwijs. Hierdoor kan Katrien ook meerwaarde zijn bij leerproblemen op school en kan ze kinderen helpen omtrent ‘leren leren’.


   In 2020 is Katrien afgestudeerd als integratief therapeut (Educatie academie). Ze gaat kijken naar het kind/jongere/gezin en de hulpvraag. Van daaruit gaat ze bepalen welke strategieën en welke soort begeleiding nodig is (gedrags-cognitieve therapie, cliëntgerichte therapie, systeemtherapie,..).

   Danielle Lambrechts

   Kinderpsychologe, Oplossingsgericht Cognitief Systeemtherapeut


   Danielle behaalde in 2000 haar Master Klinische psychologie (optie kind, jeugd en gezin) aan de KULeuven. Vanuit een passie voor menselijk gedrag, rondde zij in 2023 de 4-jarige opleiding tot Oplossingsgericht Cognitief Systeemtherapeut af aan het Korzybski instituut.


   Sinds december 2000 werkt zij als klinisch psychologe in het Buitengewoon Onderwijs. Daarnaast werkt zij in praktijk de Puzzel met kinderen en jongeren en hun ouders en suppportert zij mee bij de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. We vertrekken steeds met respect voor het verleden en de moeilijkheden die op dit moment ervaren worden.

   Samen verschuiven we dan de focus naar de toekomst en naar alle sterktes die je bezit om je doelen te bereiken!

   Cindy Paulissen

   Perinatale Coach

   Ik ben Cindy Paulissen, 47jaar, getrouwd met Joris en mama van Liv, 15jaar.

   Ik studeerde in 1997 af als vroedvrouw aan de PHIV in Hasselt. Onmiddellijk na mijn studie, startte mijn carrière op de Neonatal Intensive Care Unit (NICU) in het Ziekenhuis Oost-Limburg.

   Ondanks dat ik afstudeerde als vroedvrouw, ben ik mijn hart heel snel verloren aan die gespecialiseerde, premature wereld.

   Daarom volgde ik een extra specialisatie opleiding Neonatologie om die adequate zorg voor de allerkleinsten te kunnen garanderen!

   Doorheen mijn loopbaan verschoof mijn behoefte en potentieel van verzorgende, verpleegkundige rol naar een ondersteunende, coachende rol voor die kersverse, kwetsbare ouders.

   Ik volgde daarom een certificatie opleiding aan de Inge Rock Academy en mijn postgraduaat Perinatale coaching aan KDG Antwerpen, werd daarin de kers op de taart.

   Hier deed ik expertise op rond pré-en postnatale thema’s.

   Ik vond het belangrijk om skills te verwerven in de coachingwereld want een coach word je niet zomaar.


   Ik hou van mensen en eigenlijk van alles wat leeft. Ik hou van interactie en samenzijn maar tegelijkertijd hou ik ook van stilte en zoek ik regelmatig de rust op om met mezelf alleen te kunnen zijn!

   Het is trouwens een aanrader om beste vrienden te zijn met jezelf want je bent tenslotte continu samen met Me,Myself & I…


   Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?

   Maak onderstaand je keuze, bel ons of vul het contactformulier in: